De grootste trends van Milan Fashion Week | Fashionchick

2022-04-21 07:55:28 By : Mr. Terry Wang

It’s a wrap! Milan Fashion Week zit erop. Kijkend naar de shows en collecties leek het bijna alsof alle ontwerpers voorafgaand aan dit seizoen één groot overleg hadden gepleegd; zoveel overeenkomende trends waren er te zien. Van het korset tot het oversized pak: dit zijn de grootste looks en items die je niet mag missen.

Tijdens Milan Fashion Week showen de grootste modehuizen ter aarde – denk aan Gucci, Versace, Fendi en Dolce & Gabbana – hun nieuwe collecties. Het zijn vaak dé trendbepalende momenten voor het volgende seizoen - en dat was deze editie niet anders. Het grootste gedeelte van de designers was het roerend met elkaar eens over een aantal grote trends; je vindt ze hieronder.

Sinds de opkomst van Bridgerton is het korset niet meer weg te denken uit de modewereld. We zien het item in vele soorten en maten: zonder baleinen, gedragen over een blouse of flink aangesnoerd met sportieve details zoals bij Gucci x Adidas. Hoe je ‘m zelf wilt dragen, is geheel aan jou.

Pirate Queen Korset | Unwired Unpadded Black And Gold

Mercy voorgevormde strapless korset van kant

Leading Strings Korset | Wired Padded Strictly Black

Niet alleen blazers zijn sinds een aantal seizoenen oversized, de tassen moeten er ook aan geloven. Of je nou gaat voor een flinke shopper of clutch: hoe groter, hoe beter.

Shoppers - Shopper/Tote bag in black voor dames

Shoppers - B-Army Shopping Bag 42 in fawn voor dames

Shopper W ELLORY PUFF TOTE in modieuze watté-look

De behoefte aan menselijk contact, feest en sociale evenementen is groter dan ooit – en dat werd weerspiegeld in de overdaad aan glitter en feestkleding die te zien was in de shows. Van Bottega Veneta tot Versace en Ferrari: glitter is niet meer weg te denken uit het modebeeld. 

Mini jurk met V-hals en glitter

Glitter telefoonhoes voor Iphone 12 / 12 pro

Naast de knaldrang die doorsijpelt in de collecties, zagen we ook een variatie op ‘porn chic’ uit de jaren negentig. Bij Prada waren de rokken kort met een langer doorschijnend gedeelte eraan vast. Maar ook tops of zelfs gehele outfits kunnen prima door in transparante stoffen, bleek bij onder anderen Fendi. Of je het aandurft is nog maar de vraag, modieus is het in elk geval wél.

Pcsimmo Top Met Lange Mouwen Dames Coloured

E Swedish Collar Shirt - Zwart - Dames

Vorig seizoen deed Miu Miu het internet ontploffen met de ultrakorte rokken die de catwalk op werden gestuurd. Blijkbaar maakten veel ontwerpers op dat moment aantekeningen, want de minirok is niet meer weg te denken uit het modebeeld. 

Minirok met een modieus ruitdessin met logobadge

Chello minirok met jacquard dessin

Ba&Sh | de Bijenkorf

De grootste trends van Copenhagen Fashion Week

Schoenentrends waar iedereen dit jaar mee wegloopt

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook Stijlvolle regenjassen voor op de fiets Fashion Lees ook Comfy met LCKR – het private label van Foot Locker Fashion Lees ook Fashionchick loves… lentekriebels Fashion Lees ook Looks van Marilyn Monroe die we nu nog dragen Fashion Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Stijlvolle regenjassen voor op de fiets

Comfy met LCKR – het private label van Foot Locker

Looks van Marilyn Monroe die we nu nog dragen

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.